Valkoinen Pizza Delikaura Sieni-Tryffeli täytteellä

JEE, vappuviikko on täällä! Vitsit miten upeista ja aurinkoisista kevätviikoista ollaan päästy nauttimaan viimeisen parin viikon aikana. Nyt on ollut muutama päivä taas vähän viileänpää, mutta kuuluu vapun odotukseen 😀 Se on kyllä jännä juttu, miten sitä joka vuosi aivan yhtäkkiä havahtuu siihen, että lumet on sulaneet, kukat kukkii, illat alkaa olla valoisampia ja talvitakki alkaa olla aivan liian kuuma päällä – PARASTA! Vaikka tää kuukausi on mennyt muuten vähän ikävissä tunnelmissa vallitsevan tilanteen vuoksi, muun muassa meidän salit ovat olleet kiinni, niin yleinen fiilis on ollut silti huomattavasti paljon energisempi ja ajatus tulevaisuudesta on paljon aurinkoisempi kuin esimerkiksi pari kuukautta sitten. Oon aina keväällä parhaimmillani.

Mikon kummipoika Aatos oli meillä pari viikkoa sitten yökylässä. Mikko kyseli ennakkoon, mitä Aatos mahdollisesti haluaisi meillä syödä ja tämä, kohta neljävuotias poika vastasi, että hän haluaa sienipizzaa ja mehua :D. Lappeenrantalaisena sienien kovana fanina aloin heti miettimään mitä lajiketta meillä on, mikä maistuisi tuon ikäiselle ja mitä muuta laittaisin pizzaan täytteeksi sienien lisäksi. Meillä ei ollut kotona tällä hetkellä muuta kuin kuivattuja suppiksia ja sikureita. Aloin epäillä, että mahtaako ne olla vähän liian vahvoja makuja tämän asiakkaan toiveisiin. Herkkusientä en edes harkinnut, jotain muuta oli keksittävä!

Tuli mieleen testata Delikauran sienitryffeli proteiinivalmistetta ja sen seurana leipäjuustoa ja rucolaa – TOIMI! Vaikka yleensä rakastan tomaattipohjaista kastiketta pizzassa, tähän ajattelin Creme Fraichen olevan parempi vaihtoehto tälle kombolle 😊 Psst! Tää pizza voisi olla hauska vaikkapa vappubrunssipöytään!

Pohja:

1 pss kuivahiivaa

5 ¼ dl pizzajauhoja

1 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

2 ¼ lämmintä vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita lämmin vesi ja öljy. Lisää nestettä pikkuhiljaa kuivien aineiden sekaan, sekoita aineet keskenään ja vaivaa taikina. Kohota kostean liinan alla vähintään 1 tunti. Laita uuni lämpenemään 225-250 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan, taikinasta tulee kaksi pellillistä pizzaa. Uskalla rohkeasti kaulia pizzapohja/ taikina ohueksi.

Soossi pizzan päälle:

1 purkki Creme Fraichea

Rouhi mukaan suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan, itse tykkään käyttää näitä runsaasti.

Tilkkanen sitruunamehua.

Täyte kahteen pellillistä pizzaa:

1 pussi Sieni-Tryffelin makuista Delikauraa 120g

Puolikas leipäjuusto 335g

Paista pizzaa uunissa kunnes reunat ovat saaneet mukavasti väriä ja rapsakkuutta. Lisää pari reilua kourallista rucolaa ennen tarjoilua.

Henkilökohtainen viinisuositus: Prinz Von Hessen Riesling (Saksa)

Kivaa vappuviikkoa kaikille ja nauttikaa keväästä täysillä!

Terkuin, Karo

Reader Interactions

Kommentoi postausta

Helposti innostuva, räiskyvä, räjähtävä ja herkkä ovat luonteenpiirteitä, joita eteläkarjalaislähtöisenä kannan ylpeydellä. Rakastan elämän eri vivahteita ja sitä, että uskaltaa rohkeasti uskoa ja tehdä juuri niitä juttuja, mitkä on itselle tärkeitä. Uskaltaa olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on.

Itse nautin tällä hetkellä uusista reseptikokeiluista, oman kotimme sisustamisesta, liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta ja niistä kaikista tärkeimmistä eli ystävistä ja perheestä. Oikea aika tehdä mitä tahansa on nyt!

Yhteystiedot

karo@karonkkablog.fi
Kirjoitukset kategorisoituna