Road Trip Pori-Rauma-Kotka

Kesälomaretkemme ensimmäinen viikko on reissattu! Kohteemme ovat olleet Pori, Rauma ja Kotka ja nyt ollaan saavuttu aina niin iloiseen Lappeenrantaan. Autossa istuminen ei oo kummankaan meidän lempparipuuhaa, joten oli mukava käydä Kotkan kautta yöpymässä sekä keräämässä voimia.

Ensin suuntasimme Poriin, josta Mikon isä on kotoisin. Ollaan puhuttu niin monesti, että olisi kiva päästä käymään siellä suunnilla, ja nyt kun kotimaan matkailu on huipussaan, saatiin mekin vihdoinkin tää reissu aikaiseksi. Saavuttiin Poriin maanantaina ja huomattiin aika nopeasti, että moni paikka oli kiinni. Toisaalta kun ei ole useita vaihtoehtoja, niin homma selkiintyy kummasti! Meillä oli ravintoloista suosituksia muutamilta kavereilta ja vaikka aukioloajat olivat haastavia, saatiin käytyä tosi kivoissa paikoissa. Saavuimme maanantaina Poriin noin 16.30, heitimme kamat asunnolle ja lähdimme tsekkaamaan Yyterin hiekkarannan. Se oli kyllä kerta kaikkiaan vaikuttava paikka, upea!

Kävimme rannalla vain pyörähtämässä, koska katsomamme ravintola Pikku X meni kiinni 20.00. Ehdimme syömään ihanan, suht kevyen illallisen viinilasin kera. Ruuan jälkeen käytiin vielä hörppimässä parit oluet Beer Huntersissa, joka oli ennakkoon kehuttu olutravintola, jossa oli erittäin laaja ja hyvä valikoima. Suosittelen!

Aamupalalle suunnattiin Caffe Locale -nimiseen paikkaan. Tästä paikasta sai monipuolista aamupalaa edullisella hinnalla ja kivasti uuden päivän käyntiin ilman autolla ajamista, huh! Aamiaisen jälkeen lähdettiin käymään Ruosniemen panimolla maisteluilla, jonka jälkeen söimme kevyttä lounasta joen varrella olevalla Porinna-laivalla/terassilla. Tiistai-Illaksi olimme sopineet näkevämme TFW-kamuja vasta avatussa pizzaravintola Nuåvossa. Aivan superkiva vasta avattu paikka, jossa oli lämmin tunnelma, hauska henkilökunta ja monipuolinen fressivalikoima pizzoineen ja juomineen.

Pizzaähkyn jälkeen suunnattiin vielä lasilliselle, jonka jälkeen saatiin painella kotiin upean auringonlaskun saattelemana.

Keskiviikkona syötiin asunnollamme aamupala ja ennen siirtymistä Raumalle haluttiin käydä ihastelemassa Ahlströmin Ruukki Noormarkussa. Aivan mielettömän söpö paikka pienelle aamupäiväkävelylle, tuonne pitää ehdottomasti päästä joskus majoittumaan!

Raumalla oli suht heikko Airbnb-valikoima, joten otimme huoneen lemmikkiystävällisestä hotellista. Meillä oli Vipu the Kisu mukana ja reissun yksi kohokohta tapahtui, kun kirjautuessa sisään Vilma sai oman herkkupussin hotellin puolesta <3. Hyvä mieli kaikilla kolmella ja me lähdettiin etsimään kevyttä lounasta Wanhan Rauman puolelta. Oltiin ennakkoon kuultu Kaffe barin runsaista salaateista, joten haluttiin testata ne! Paikka oli aivan ihana, henkilökunta vielä ihanampaa ja runsas salaatti sopi siihen tilanteeseen erittäin hyvin.

Vaikka sisustus kahvilassa oli viihtyisä, lämpimän päivän vuoksi oli mukava päästä ulos syömään sisäpihalle. Kaffe barissa olisi ollut aivan mielettömän isoja juustokakkupaloja ym. herkkuja, mutta olimme nähneet aikaisemmin matkalla niin houkuttelevan tarjouksen Kontion kahvilassa, josta emme yksinkertaisesti voineet kieltäytyä! ymmärrätte varmasti mitä tarkoitan!

Kiertelimme kaikessa rauhassa aluetta ja piipahdettiin kirpputoreilla. Meillä oli varattu miun vihkisormuksen suunnitteluaika iltapäiväksi Caisanniin. Kerron tästä lisää myöhemmin. Ennen illallista käytiin vielä freesautumassa hotellilla. Meillä oli varaus Ravintola Sydvestiin, joka on ollut tähän mennessä meidän reissun elämyksien elämys! Suussa oli sellaista makuilotulitusta, että koko ilta meni sitä fiilistellessä! Vahva kyllä ja koska tahansa uudestaan <3

Täydellisen makuelämyksen jälkeen käveltiin vielä jälkkärioluille Old Coppersiin, jossa oli laaja olutvalikoima ja osaava henkilökunta. Seuraavan aamun aamupala syötiin hotellilla ja käytiin piipahtamassa Otanlahden rantapuistossa ottamassa vähän aurinkoa ja Mikko kävi uimassa. Lähtö kohti Kotkaa oli aloitettava suht hyvissä ajoin, sillä haluttiin ajaa Malmgårdin kautta eli ajettavaa koostui noin 4,5 tuntia. Pakko myöntää, että kun saavuimme Kotkaan oltiin aika rättiväsyneitä ajamisesta. Lähdettiin iltakävelylle Sapokan vesipuistoon, joka teki terää ajamisen jälkeen! Käytiin lasillisilla Soittoruokala Karoliinassa (heh heh). Tämä paikka yllätti viihtyvyydeltään ja täällä oli reissun hauskin ja napakin tarjoilija. Kisaväsymys iski todella päälle ja päätettiin hakea kaupasta tapaksia kotiin ja katsoa pari jaksoa Snowpierceria sängyssä. Tää oli ihan paras ratkaisu tähän hetkeen. Miun mielestä lomalla pitää mennä fiiliksen mukaan, eikä aina tarvitse olla menossa koko päivää väkisin vaikka aikaa olisikin rajallisesti. Aamupalalle suunnattiin Marina Cafeen ja syötiin elämämme ensimmäiset POSSOT! Hetkeen ei ole ollut niin kiivasta keskustelua Kotkalaisten kavereiden kanssa instagramissa kun tästä Posso-aiheesta 😀 Se oli kyllä makoisa. Varsinkin kymmeneltä aamulla.

Käytiin aamupalan jälkeen laittamassa kamat asunnolla kasaan ja ajettiin vielä Höyrypanimon kautta, joka sijaitsi Metsolassa. Haettiin tuliaisia Kotka Steam Brewilta ja starttasimme matkamme kohti kotikaupunkiani Lappeenrantaa, jossa tullaan viettämään koko tämä viikko. Ollut kerta kaikkiaan ihana loma tähän mennessä ja onneksi tätä jatkuu vielä seuraavat kaksi viikkoa <3 Mites teidän kesä on mennyt ja missä kaikkialla työ ootte reissanneet?

Lomaterkuin,
Karo

Reader Interactions

Comments

  Trackbacks

  1. … [Trackback]

   […] Read More Info here to that Topic: karonkkablog.fi/road-trip-pori-rauma-kotka/ […]

  2. … [Trackback]

   […] Read More Information here on that Topic: karonkkablog.fi/road-trip-pori-rauma-kotka/ […]

  3. … [Trackback]

   […] Find More here on that Topic: karonkkablog.fi/road-trip-pori-rauma-kotka/ […]

  Kommentoi postausta

  Helposti innostuva, räiskyvä, räjähtävä ja herkkä ovat luonteenpiirteitä, joita eteläkarjalaislähtöisenä kannan ylpeydellä. Rakastan elämän eri vivahteita ja sitä, että uskaltaa rohkeasti uskoa ja tehdä juuri niitä juttuja, mitkä on itselle tärkeitä. Uskaltaa olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on.

  Itse nautin tällä hetkellä uusista reseptikokeiluista, oman kotimme sisustamisesta, liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta ja niistä kaikista tärkeimmistä eli ystävistä ja perheestä. Oikea aika tehdä mitä tahansa on nyt!

  Yhteystiedot

  karo@karonkkablog.fi
  Kirjoitukset kategorisoituna