Nyt sitä saa, nyt sitä saa! Maidoton riisipuuro -resepti

Riisipuuro on ihan ehdottomasti yks miun suurin lempparijouluherkku! Tiedän, että on koulukuntia, joiden mielestä riisipuuroa saa syödä vain jouluaattona tai joulupäivänä. Miun mielestä tää on niitä aikuisten hupijuttuja, joista lapsena haaveilin, esimerkiksi:

”Sitte ku mie kasvan isoksi niin mie syön aina karkit enne pääruokaa.” ”Varmasti aikuisena aion syödä sen Fanny-vanukastetran kokonaan yksin.”

Tällä hetkellä ajattelen tän niin, että jos mie haluan nauttia riisipuurosta useammin joulukuun aikana, niin mie voin tehdä sen! Ihan koska tahansa, jos miulle tulee siitä hyvä mieli sekä olo. Me käytetään lähes kaikessa ruuanlaitossa kaura-, manteli- tai kookostuotteita normimaitotuotteiden sijaan. Enempää siihen kantaa ottamatta syy on lähinnä se, että Mikon maha ei reagoi maitotuotteisiin hyvällä tavalla, ja mie taas oon kärsinyt vuosia hurjasta aknesta ja maidoton elämä on vähentänyt oireita huomattavasti. Meillä kotona Lappeenrannassa riisipuuro tehdään punaiseen maitoon, ja onha se ihan pirun hyvää, en kiellä! Omassa kotona teen sen kuitenkin kaurajuomaan/kookosmaitoon, ja se on ollut aivan taivaallisen hyvän makuista sekä kivaa vaihtelua. 😊 Yhtenä positiivisena pointtina sanoisin myös, ettei se pala niin herkästi pohjaankaan. Suosittelen ottamaan rohkeasti kokeiluun! Ensi sunnuntaina Joulukaronkkakalenterin 8 luukku on: Tarjoile aamupala sänkyyn. Tässä olisi varmasti mieluinen aamiaisvaihtoehto!

Maidoton riisipuuro, 4 annosta

2 dl vettä

2 dl puuroriisiä

4 dl kookosmaitoa (Kara)

6 dl kaurajuomaa

Suolaa oman maun mukaan

Kiehauta vesi ja lisää riisi, lisää suolaa noin 0,5 tl.  Anna kiehua hetki kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Yhdistä kauramaito ja kookosmaito litran kannuun ja lisää kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Tarkista maku ja nauti hyvässä seurassa maidottomasta riisipuurosta!

Mitä kaikkia mausteita sie laitat riisipuuron sekaan joulunaikaan? Kanelia, manteleita, voita, karpaloita?

Jouluterveisin,
Karo

Reader Interactions

Comments

  Trackbacks

  1. … [Trackback]

   […] Info on that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  2. … [Trackback]

   […] Read More on on that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  3. … [Trackback]

   […] Find More Info here on that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  4. … [Trackback]

   […] Find More Information here on that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  5. … [Trackback]

   […] Find More here to that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  6. … [Trackback]

   […] Read More on to that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  7. … [Trackback]

   […] Here you can find 36196 additional Info on that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  8. … [Trackback]

   […] Find More on that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  9. … [Trackback]

   […] Info to that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  10. … [Trackback]

   […] Here you can find 37934 more Information to that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  11. … [Trackback]

   […] There you can find 17242 additional Information on that Topic: karonkkablog.fi/nyt-sita-saa-nyt-sita-saa-maidoton-riisipuuro-resepti/ […]

  Kommentoi postausta

  Helposti innostuva, räiskyvä, räjähtävä ja herkkä ovat luonteenpiirteitä, joita eteläkarjalaislähtöisenä kannan ylpeydellä. Rakastan elämän eri vivahteita ja sitä, että uskaltaa rohkeasti uskoa ja tehdä juuri niitä juttuja, mitkä on itselle tärkeitä. Uskaltaa olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on.

  Itse nautin tällä hetkellä uusista reseptikokeiluista, oman kotimme sisustamisesta, liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta ja niistä kaikista tärkeimmistä eli ystävistä ja perheestä. Oikea aika tehdä mitä tahansa on nyt!

  Yhteystiedot

  karo@karonkkablog.fi
  Kirjoitukset kategorisoituna