Laittoman hyvät porkkanakakkumuffinssit aamu- tai välipalaksi

MIE RAKASTAN PORKKANAKAKKUA! Kukapa meistä ei. Viikko sitten havahduin jälleen kerran järkyttävään porkkanakakkuhimoon, mutta pari juttua mietitytti. Ensinnäkin, jos leipoo kokonaisen kakun kahdelle, siinä on iso homma syödä koko kakku parissa päivässä. Toiseksi, meidän kahden sokeripepun sokerinhimo on sitä luokkaa, että koukku jää päälle helposti ja makeeta tekee mieli vielä monta päivää. Ajattelin kokeilla vähän kevyempää versiota tästä kestoherkusta. Erittäin positiivisena lisänä: jokainen muru tuli syötyä ja roskiin joutui ainoastaan banaanin kuoret. En tarkoita, että täysin ilman makeutusta olisin nämä loihtinut, mutta mitä vähemmän sitä vähemmän.

Pakko vielä kertoa ylpeänä, että olen testannut tämän reseptin kahdesti, koska ensimmäinen versio ei ollut ihan perferct! Ne ketkä tuntee miut hyvin ymmärtää tän. Innostun TODELLA HELPOSTI ja näen jo usein valmiin lopputuloksen ennen kun oon ees ehtinyt aloittaa koko hommaa. Kerrankin maltoin testailla ja se todella kannatti.

Pro tip! Kannattaa hommata muffineille tarkoitettu paistopelti.

Porkkanakakkumuffinit 6 kpl (käytetty isoa muffinimuottia)

2 kpl Banaania

1 kpl Porkkana

1 dl Kaurahiutaleita

1 dl Kikhernejauhoja (FOODIN)

2 dl Kauramaitoa

1 rkl Maapähkinävoita

2 rkl Kookosöljyä

1 tl Kanelia

1 tl Leivinjauhetta

1 tl Ruokasoodaa

1 tl Psylliumia

Ripaus suolaa

Kuorrute:

200g Maustamatonta tuorejuustoa

1 tl Hunajaa (myös vaahterasiirappi olis tosi jees)

1 rkl Sulatettua voita

Porkkanaraastetta

Mantelirouhetta

Jos suinkin vain mahdollista, käytä jo hieman tummentuneita banaaneja, ne on niin makeita ja helpompi muussata. Lisää banaanimuussiin kauramaito, hienoksi raasteeksi raastettu porkkana ja maapähkinävoi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä banaaniporkkanaseokseen. Lisää vielä sulatettu kookosöljy ja tarkista maku, suola ratkaisee! Anna taikinan vetäytyä noin 10 minuuttia.

Paistoin muffinit hiiliteräsvuoassa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Vuoan voitelin kookosöljyllä. Paistoaikaan vaikuttaa tietysti, minkä kokoista vuokaa käyttää. Miulla oli käytössä vuoka, josta tulee 6 isoa muffinia. Pitää olla vaan tarkkana kuin porkkana, heh heh 😉

Anna jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä. Kuorrute valmistui nopeasti laittamalla tuorejuuston isoon astiaan, lisäsin sulatetun voin sekä hunajan. Sekoita huolella notkeaksi. Koristelutyyli vapaa! Itse ripottelin päälle mantelirouhetta sekä porkkanaraastetta.

Mehukkaita porkkanahetkiä, Karo

Reader Interactions

Kommentoi postausta

Helposti innostuva, räiskyvä, räjähtävä ja herkkä ovat luonteenpiirteitä, joita eteläkarjalaislähtöisenä kannan ylpeydellä. Rakastan elämän eri vivahteita ja sitä, että uskaltaa rohkeasti uskoa ja tehdä juuri niitä juttuja, mitkä on itselle tärkeitä. Uskaltaa olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on.

Itse nautin tällä hetkellä uusista reseptikokeiluista, oman kotimme sisustamisesta, liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta ja niistä kaikista tärkeimmistä eli ystävistä ja perheestä. Oikea aika tehdä mitä tahansa on nyt!

Yhteystiedot

karo@karonkkablog.fi
Kirjoitukset kategorisoituna