Lähde Lappeenrantaan humppa siellä soi!

Mun kesälomallani sataa aina,
Kun saman illoin sen mä aloitan,
Jos lähden pyhällä tai maanantaina,
Saan niskaani vain kuuron ankaran,
Ja siksi tarkkaan mietin minne lähden,
On yksi paikka yli toisien,
En sinne mene maiseman sen kauniin tähden,
Vaan sen loistavien ihmisten.

Lähde Lappeenrantaan seurakseni mun,
Lähde Lappeenrantaan näät kun rentoudun,
Mistään kansaa et sä löydä hauskempaa,
Karjalaiset laulut kajahtaa.

Lähde Lappeenrantaan humppa siellä soi,
Lähde Lappeenrantaan kansa karkeloi.
Mennään käymään sie ja mie nyt kahdestaaan,
Ilot ei lopu milloinkaan.

Saavuimme miun kotikaupunkiin Lappeenrantaan viikko sitten perjantaina ja tarkoitus oli viettää koko viikonloppu keskustassa ja näyttää Mikolle kerrankin ”palaa kauneinta” kunnolla rauhassa. Oli selvää, että jo tehtyämme tarkkaa hakutyötä pienpanimoiden kanssa edellisellä viikolla Porissa, Raumalla ja Kotkassa, oli meidän käytävä täydentämässä valikoimaa myös Lappeenrannan päässä Tujun kautta. Heitettyämme kamat mein äitille, lähdettiin syömään lounasta Avot Sie -nimiseen paikkaan, jonka listalta löytyi salaatteja, pizzaa sekä hampurilaisia hauskoilla twisteillä ja janon sammuttamiseen paikallisen olutpanimo Tujun valikoimaa sekä kahvipaahtimo Lehmus Roasteryn sumppia kahvihampaan kolotukseen. Lounaan jälkeen oli hyvä pakata viltti, pari pulloa skumppaa ja suuntasimme Valleille näkemään Lappeenrannan ystäviämme pitkästä aikaa! 

Lauantaina käyntiin aamusta mein mummin kanssa pienellä kävelylenkillä torilla ja tottakai Vedyllä. Mitä eroa on Vedyllä ja Atomilla? Vetyyn tulee kananmuna sekä keitto- tai savukinkku + mausteet = ALL IN! Ja Atomiin joko kananmuna TAI kinkku. En muista, että olisin tavannut ketään, joka valitsee Atomin. Ilmianna itsesi, jos olet tätä Atomikuntaa!

Loppupäiväksi suunnattiin Myllysaareen uimaan ja ottamaan aurinkoa. Illaksi meillä oli pöytävaraus Wolkoffille, jossa pääsimme ihanalle sisäpihalle syömään. Illallinen oli oikein onnistunut hyvien viinisuositusten, mahtavan palvelun ja upean sään kera! Jatkoimme iltaa vielä viinikellarin puolelle, jossa on ehdottomasti kaupungin kattavin juomavalikoima sekä muutenkin rento, viihtyisä tunnelma. 

Sunnuntaina suunnattiin meidän mökille Taipalsaarelle, jossa majailtiinkin koko viikko kahdestaan! Tai kolmistaan, koska Vipu-kissa oli mukana. Se on kyllä uskomatonta, miten pää tyhjenee mökillä. Vaikka olisikin jotain pientä hommaa, mutta kaikki on silti jotenkin niin yksinkertaista. Alkuviikko oli aurinkoista ja lämmintä, joten käytiin vuokraamassa meille SUP-lauta, josta riemua riitti.

Keskiviikkona sää kylmeni, joten me lähdettiin ensimmäistä kertaa ikinä Lemille Säräpirtti Kippurasarveen vetämään sellaiset ähkyt, että en ole kokenut moista! En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta paikka olikin aivan mielettömän upea miljöö sekä jälleen kerran palvelu oli omaa luokkaansa! Ja vain positiivisessa mielessä. Ennen kattausta henkilökunta kertoi yleisesti kaikille särän historiasta ja Lemin ruokailukulttuurista. Tämä toi paljon lisäarvoa koko kokemukselle.

Oltiin aikoja sitten suunniteltu, että käydään samalla reissulla Pulsan asemalla kakkukahvilla, vaikka oli huhuttu, että saattaapi tehdä tiukkaa särän jälkeen. Killit pullollaan vyöryttiin kakkujonoon kaikesta ”pelottelusta” huolimatta ja se kannatti! Kahvilan vieressä on aivan ihana sisutuskauppa, josta löytyi kaikenlaista sisutuskamaa kohtuuhintaan ja moneen makuun. Voin kertoa, että tän makumatkan jälkeen päikkärit maistui makoisasti!

Torstaina käytiin Sarviniemessä, joka on noin vartin ajomatkan päässä meidän mökiltä. Käveltiin alueella ja keräiltiin mustikoita, joita kasvaa nyt niin paljon, onhan niitä pari vuotta tässä odoteltukin! Sarviniemessä on aivan ihana sileä hiekkaranta, monia makkaranpaistopisteitä ja niemestä on aivan upeat maisemat Suur-Saimaalle. 

Lauantaina oli tiedossa hyvän ystäväni Jellun synttärit, joten mökkimaisemat vaihtui jälleen kaupunkiin. Ennen juhlia käytiin vielä maistamassa Valliravintolan pizzat. Tää kesäravintola muistutti miun mielestä tyyliltään vähän jotain hääpaikkaa, joten vaikka juuri tänä päivänä satoi koiria taivaalta, tässä tunnelmallisessa paikassa ei sadekeli haitannut yhtään! Iltapäivästä siirryttiin Jellun juhliin ja mie sain itse sankarilta yllätyslahjana tumman vihreät lalunatic.design korvakorut. <3 

Aika täyteläinen viikko rakkaassa kotikaupungissani ja aika meni ihan supernopeasti! Kahden viikon reissaaminen oli ihan huippuhauskaa, mutta pakko myöntää, että there’s no place like home eli oli ihan parasta tulla jälleen kotiin Espooseen. <3 

Terkuin,
Karo

Reader Interactions

Comments

 1. I love this cartridge. Be careful of your first draw if you are used to other carts! I love the orange and i find the high smooth. I am ordering a different flavor tonight.

Trackbacks

 1. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: karonkkablog.fi/lahde-lappeenrantaan-humppa-siella-soi/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: karonkkablog.fi/lahde-lappeenrantaan-humppa-siella-soi/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: karonkkablog.fi/lahde-lappeenrantaan-humppa-siella-soi/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: karonkkablog.fi/lahde-lappeenrantaan-humppa-siella-soi/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Here you can find 54314 more Information on that Topic: karonkkablog.fi/lahde-lappeenrantaan-humppa-siella-soi/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Here you will find 14007 additional Info to that Topic: karonkkablog.fi/lahde-lappeenrantaan-humppa-siella-soi/ […]

Kommentoi postausta

Helposti innostuva, räiskyvä, räjähtävä ja herkkä ovat luonteenpiirteitä, joita eteläkarjalaislähtöisenä kannan ylpeydellä. Rakastan elämän eri vivahteita ja sitä, että uskaltaa rohkeasti uskoa ja tehdä juuri niitä juttuja, mitkä on itselle tärkeitä. Uskaltaa olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on.

Itse nautin tällä hetkellä uusista reseptikokeiluista, oman kotimme sisustamisesta, liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta ja niistä kaikista tärkeimmistä eli ystävistä ja perheestä. Oikea aika tehdä mitä tahansa on nyt!

Yhteystiedot

karo@karonkkablog.fi
Kirjoitukset kategorisoituna