JouluKaronkkaKalenteri 2019

Mie heräsin yks aamu aivan into pinkeenä. Ennen kuin herätyskello kerkesi herättää olin jo pompannut sängystä vauhdilla ylös ja juoksin koneelle. Ideana tehdä joulukalenteri. Joulukalenteri, missä on jokaiselle päivälle joku hauska haaste tai tehtävä, joka tuo hyvää mieltä itselle, ympärillä oleville ja kannustaa yhdessäoloon! Haluan mainita, että jos jollekin tulee fiilis, että jotkut tehtävät vaikuttaa siltä, että pitäisi olla kumppani, kenen kanssa näitä tehdään niin näin ei ole! vaikka itse olen nykyään onnekkaassa tilanteessa ja olen löytänyt itselleni ihanan, kannustavan ja tuittupää puolison, niin miun sydän sykkii aina isosti kaikille sinkuille ja ystävyyssuhteille – suhdehan sekin on yhtälailla ja siitä täytyy pitää huolta niin kuin parisuhteestakin. Silloin kun olin onnellisesti sinkkuna niin me ystäväni kanssa aina hierottiin toistemme jalkapohjia samalla kun katsottiin kumman kaa-ohjelmaa. Tai esimerkiksi kun haaveilimme vuosia perjantain saunavuorosta, johon kummankaan talossa ei ollut mahdollisuutta, saunankaipuussa suunnittelimme perjantaisuihkua ja olisimme hommaneet teemaan sopivat ”suihkukaljat” haha! emme koskaan toteuttaneet tätä huikeeta ideaa, mutta tää on hyvä esimerkki kuinka tehtäviä voi soveltaa kunhan mielikuvitusta ja huumoria löytyy. Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa tämän kalenterin haltuun ja saadaan yhdessä levitettyä hyvää oloa ja fiilistä ympärillemme <3 Mie oon ainakin ihan pähkinöinä tästä! Olisi ihanaa pysyä kärryillä, jos (ja KUN) näitä toteutetaan ja miten toteutetaan! laittakaa miulle meiliä, kommentteja, palautetta karo@karonkkablog.fi tai instassa hashtagilla #joulukaronkkakalenteri @coachkaro

Luukku 1: Sovi kaverin kanssa ulkoilutreffit

Lähtekää ihanalle maisemareitille nauttimaan raikkaasta ilmasta! Halutessanne voitte pysähtyä matkan varrella paikkaan, josta saa lämmintä kaakaota ja korvapuustia.

Luukku 2: Keitä aamukahvit/lämmitä tee

On ihana yllätys herätä tuoreen kahvin tuoksuun tai huomata, että keitin on ladattu valmiiksi. Jos kotona ei ole ketään yllätettävää, ole työpaikalla se tyyppi, joka keittää päivän ekat sumpit tai teevedet.

Luukku 3: Ota itsellesi rauhallinen hetki

Ota 15 minuutin breikki työpäivän tai tiukan opiskelun ohessa. Pieni kävelylenkki ulkona, meditoi, lue tai kuuntele hetki suosikkikirjaasi tai ota vain pieni hiljainen lepohetki ja rentoudu. Tutkaile millainen fiilis jäi ja saitko nollattua ajatuksia. Kannattaisiko tämä tapa ottaa jokapäiväiseen käyttöön?

Luukku 4: Anna hartiahieronta

5 minuutin hartiahieronta kelpaa kelle tahansa. Voi sitä onnekasta, joka tämän saa!

Luukku 5: Keittiön siivousvuoro

Ole se tyyppi tänään, joka tiskaa astiat, tyhjentää/laittaa pesukoneen päälle ja pyyhkii tasot ilomielin! Tämän voi tehdä kotona, kaverilla, sukulaisella tai työpaikalla.

Luukku 6: Laita lempibiisi soimaan ja joraa täysillä!

Eikä haittaa, vaikka joraisit koko soittolistan läpi!

Luukku 7: Pidä kavereiden kanssa peli-ilta

Hauska tapa heittää ajatukset narikkaan ja nauraa maha kippurassa ystävien kanssa! Tähän sivuun suositellaan myös piparia ja torttua valitsemallasi hillolla ja juomaksi lämmintä glögiä.

Luukku 8: Tarjoile aamupala sänkyyn

Vie aamiainen sänkyyn puolisollesi, kämppikselle, perheenjäsenelle, ystävälle tai ihan vaan itsellesi!

Luukku 9: Pidä taukojumppa töissä ja houkuttele muut mukaan!

Tästä tulee hauskaa! Liikkeet ei tarvitse olla kummoisia. Voitte esimerkiksi hyppiä haaraperushyppyjä, tehdä rinnan avauksia, kehonpainokyykkyjä, punnerruksia tai lankuttaa. Yks juttu mikä vois olla myös ihan megahauska olisi, että suunnitelkaa yhdessä tanssishow, johon jokainen saa keksiä yhden liikkeen ja joraatte biisin kerran päivässä koko joulukuun ajan! haha. Oli tämä jumppatuokio minkä tyyppinen tahansa niin tsempatkaa ja kannustakaa toisianne täysillä ja pitäkää hauskaa!

Luukku 10: Soita tai ota yhteyttä ystävään tai sukulaiseen, kenen kanssa edellisesti puhelusta on aivan liian pitkä aika! 

Tää ei oo aina helppo tehtävä, mutta kannattaa rohkaistua! saatat yllättyä, kuinka hyvä mieli tämän jälkeen tulee sinulle sekä puhelun saajalle.

Luukku 11: Anna jollekin jalkahieronta

Okei tää oli ehkä vähän oma toive. 😀 Mikko vink vink! Työpäivän jälkeen ei voi olla mitään niin ihanaa kuin väsyneiden jalkojen hieronta, jos joku sanoo muuta, valehtelee!

Luukku 12: Halaa mahdollisimman monia tämän päivän aikana

Mie tykkään halailla! Tervehdykseksi ja lähtötilanteessa. Halaamalla viestität, että välität ja että sylisi on auki, jos halattava tarvitsee sitä.

Luukku 13: Imurointi

Ota teidän kodissa imurointivuoro tai anna ystävälle imurointilahjakortti. Muiden asunnossa tulee imuroitua varmasti tarkemmin kuin omassa kodissa!

Luukku 14: Siivoa vaatekaappi

Käy vaatteet huolellisesti läpi mitä käytät ja mitä et. Anna, myy tai lahjoita pois vaatteet, joita et enää tarvitse. Kaappiin tulee lisää tilaa ja löydät kadonneita ”uutuuksia”.

Luukku 15: Tee seikkailuretki metsään

Ota parin tunnin ”get away” kaupungin hulinasta ja anna tälle seikkailulle mahdollisuus! Luonnossa oleilu ja liikkuminen virkistää, kohentaa mielialaa ja laskee stressitasoa.

Luukku 16: Kysy mahdollisimman monelta mitä kuuluu?

Helposti tulee paahdettua arjen läpi laput silmillä ja omissa ajatuksissa. Tämän päivän aikana kun kohtaat ihmisiä töissä, harrastuksissa tai kotona niin ota hetki, kysy mitä kuuluu ja kuuntele. Tämä loppujen lopuksi hyvinkin pieni kysymys voi olla juuri se kaikista isoin ja tärkein!

Luukku 17: Kirjoita (rakkaus)kirje jollekin tärkeälle

Kirjoita rakkauskirje puolisolle, ihastukselle, ystävälle tai itsellesi <3

Luukku 18: Kehu ääneen

Jaa kehuja ja positiivista palautetta niin paljon kuin ehdit! ja muista kiittää kun olet itse vastaanottajana, älä vähättele itseäsi! Usein kun saa hyvää palautetta siitä syntyy ketjureaktio ja haluat heti piristää jonkun toisenkin mieltä ja päivää. Tämä saattaa olla aluksi hankalaa, jos ei ole tottunut antamaan kehuja ääneen, mutta kun makuun pääsee niin saattaa huomata, että tästä tulee uusi jokapäiväinen toimintatapasi.

Luukku 19: Selaile vanhoja valokuvia

Selaile vanhoja kuvia perheen tai ystäväsi kanssa ja muistelkaa tähtihetkiä yhdessä. Etsikää vanhat valokuvakansiot tai selailkaa muistoja tietokoneelta tai puhelimesta. Vielä ehdit käydä teetättämässä pari kuvaa vaikkapa pukinkonttiin. 😊

Luukku 20: Joulusauna

Perjantain kunniaksi sauna lämpimäksi! Himmennä saunan valoja tai laita kokonaan pois. Laita kynttilöitä palamaan, lisää ihana jouluinen tuoksu löylyveteen, rentouttavaa (joulu)musiikkia taustalle ja saunaseuraksi lauteille kylmä, mausteinen olut! 

Löylyveteen laitettavia tuoksuvaihtoehtoja löytyy valmiiksi kaupoista, mutta jos haluat kokeilla itse valmistaa saunalöylytuoksun tässä olisi kaksi ohjetta, joita itse kokeilin:

When You Wish Upon a Pulla:

 • 8 dl vettä
 • 1 Kanelitanko
 • 1,5 rkl Kardemummansiemen
 • 1 tl Kanelijauhetta

Its Beginning to Smell a Lot Like Christmas

 • 8 dl vettä
 • 25g Glögimaustepussi
 • 2 tähtianista
 • 1 klementiininkuori

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mie suodatin suodatinpaperin läpi nesteen lasiin, tarkista ettei joukkoon pääse sattumia. Tässä menee jonkin aikaa, joten välissä voit ottaa rennosti. Pullotin valmiin tuoksuveden suppilon kautta kierrekorkkipulloihin, jotka olin koristellut valmiiksi ja laitoin jääkaappiin odottamaan seuraavaa saunailtaa. Tuoksut säilytetään jääkaapissa ja käytettään muutaman viikon aikana.

Ps. Tässä on loistava joululahjavinkki 😉

Luukku 21: Rentouttava päähieronta

Joulu alkaa olemaan aivan oven takana! Jos tunnistat jonkun läheisen, jolla on eeppinen joulustressi päällä, tarjoudu antamaan 5 minuutin kevyt päähieronta stressin lievittämiseksi.

Luukku 22: Leffailta ystävän tai perheen kanssa

Laittakaa lempparipyjamat päälle, villasukat jalkaan, paljon tyynyjä ja peittoja sohvalle tai rakentakaa oma maja. Valmista lämpimät herkkukaakaot ja laittakaa joku ihana jouluelokuva tai Disney-klassikko pyörimään! PARASTA!

Luukku 23: Kerro puolisollesi tai ystävällesi 5 asiaa, mitä arvostat hänessä tai suhteessanne

Tää muistuttaa molempia siitä kuinka tärkeää on rakastaa ja tulla rakastetuksi. Ei ole itsestäänselvyys, että siulla on ainutlaatuinen, luotettava ihminen elämässäsi <3

Luukku 24: Anna aikaa ja ole läsnä

Paras joululahja mitä voit antaa on aikaa ja läsnäolosi. Laita puhelin syrjään ja nauti rakkaittesi seurasta, hyvästä ruuasta, juomasta ja jouluherkuista.  Joulu on vain kerran vuodessa. <3


Ps. Ota tästä miun lempijoulubiisit kuunteluun!

Reader Interactions

Comments

 1. Eikä..Ihana hyvän tuulen kalenteri tämä,mein Tero saa avata luukut 5.11 ja 13!♥️ P.s. Liemet on kokeiltava,varsinkin tuo jälkimmäinen houkuttaa!

Trackbacks

 1. … [Trackback]

  […] There you will find 9368 more Infos: karonkkablog.fi/joulukaronkkakalenteri-2019/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Here you can find 6950 more Info to that Topic: karonkkablog.fi/joulukaronkkakalenteri-2019/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: karonkkablog.fi/joulukaronkkakalenteri-2019/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: karonkkablog.fi/joulukaronkkakalenteri-2019/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Here you can find 20033 additional Info to that Topic: karonkkablog.fi/joulukaronkkakalenteri-2019/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: karonkkablog.fi/joulukaronkkakalenteri-2019/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: karonkkablog.fi/joulukaronkkakalenteri-2019/ […]

Kommentoi postausta

Helposti innostuva, räiskyvä, räjähtävä ja herkkä ovat luonteenpiirteitä, joita eteläkarjalaislähtöisenä kannan ylpeydellä. Rakastan elämän eri vivahteita ja sitä, että uskaltaa rohkeasti uskoa ja tehdä juuri niitä juttuja, mitkä on itselle tärkeitä. Uskaltaa olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on.

Itse nautin tällä hetkellä uusista reseptikokeiluista, oman kotimme sisustamisesta, liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta ja niistä kaikista tärkeimmistä eli ystävistä ja perheestä. Oikea aika tehdä mitä tahansa on nyt!

Yhteystiedot

karo@karonkkablog.fi
Kirjoitukset kategorisoituna