Edulliset arkiruuat kahdelle part. 2

Tein pari viikkoa sitten edulliset arkiruuat kahdelle -postauksen ja sain paljon kivaa palautetta, sillä moni kaipailee juuri tällä hetkellä resepti-ideoita kun kotona tulee kokkailtua niin paljon. Ymmärrän täysin, ideoita tarvitsee meistä varmasti jokainen jossain vaiheessa! Koska edellisen artikkelin vastaanotto oli niin hyvä, innostuin tekemään edulliset arkiruuat kahdelle part.2. Tällä kertaa en nyt puristanut laskinta kaupassa niin vimmatusti kuin edellisellä kerralla, koska luotan mein viikkokauppakokemukseen vahvasti ja tiedän, että palloillaan yleensä 55-65 € hujakoilla.

Mielessäni oli koko ajan suunnitella herkkumenu niin, että tällä viikolla tehdään pizzaa! Nyt jos koskaan pizzaa voi tehdä hyvällä fiiliksellä vaikkapa keskellä viikkoa, koska päivistä on muutenkin koko ajan niin sekaisin 😀 Miulla on taskussa aivan mieletön ”MUST TRY” pizzataikina-resepti ja siihen itsetehty tomaattikastike. Ohje on saatu aikanaan rakkaalta ystävältäni Jellulta. Me kaikki varmasti halutaan vähentää hävikkiä ja meillä helpoin tapa siihen on just tehdä esimerkiksi joku wokki tai kasvissosekeitto. Tässä postauksessa kerron meidän hävikkikeitonreseptin.

Pidemmittä puheitta viikon menu on tällä kertaa:

Kanankoivet lehtikaalilla ja riisillä

Pizza

Kasvissosekeitto

Nyhtökauralasagne

Kanankoivet lehtikaalilla ja riisillä, 6 annosta

Tuntuu välillä, että kanankoivet on aivan liian aliarvostettuja! Yleensä käytetään paljon rintafileetä tai suikaleita, mutta KOIVET! Niin makoisia, rasvaisia ja edullisia. Ostettiin kaksi pakettia eli 6-8 kpl koipia pellille, uuni 180 asteeseen ja paista koivet uunissa reilu tunnin ajan. Mie tykkään ite, että koivet saa olla jopa snadisti ylikypsiä. Meillä oli avattu, puolikas basmatiriisipussi kaapissa, joten käytettiin ne tähän. Paistoin myös yhtä lemppariani lehtikaalia pannulla öljyssä ja puristin pari valkosipulinkynttä lehtikaalin sekaan. Kanan päälle annostelin vielä soijaa sekä seesaminsiemeniä.

Pizzapohja sekä tomaattikastike, 2 pellillistä

Pohja:

Mittojen muuttaminen grammoista deseiksi

150 g Durumvehnäjauhoja

200 g Puolikarkeitavehnäjauhoja

1 pss Kuivahiivaa

1 tl Suolaa

2 1/4 dl Lämmintä vettä

2 rkl Oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet. Sekoita lämmin vesi ja öljy. Lisää nestettä jauhoihin pikku hiljaa ja sekoita samalla. Vaivaa taikinaa tarpeeksi kauan niin, että tulee hyvä sitko. Kohota kostean liinan alla vähintään 1 tunti. Tästä taikinasta tulee 2 pellillistä pizzaa. Tästä saa juuri sellaisen ohuen ja rapean pohjan. Onnistumista lisää, että uskaltaa rohkeasti kaulia pizzapohjasta oikeasti ohuen, sellaisen että melkein näkyisi läpi.

Tomaattikastike: 5-6 hyvin kypsynyttä tomaattia, 2 valkosipulinkynttä, 1 rkl voita, loraus valkoviinietikkaa, 1 rkl hunajaa, suolaa ja pippuria. Kuullota pilkottu valkosipuli voissa. Lisää hunaja ja pilkotut tomaatit. Keittele keskilämmöllä kasaan niin, että tomaatit sulavat. Lisää viinietikka, suola ja pippuri.

Paistopelti kannattaa jättää uuniin lämpiämään 250 asteessa. Sillä aikaa kun uuni lämpenee kannattaa laittaa kaulittu pizzapohja leivinpaperin päälle ja laittaa täytteet. Itse luotan klassikkoon tomaattikastike, pepperoni ja mozzarella. Kun uuni on valmis ja jos on vain apukäsiä, niin toinen ottaa kuuman pellin uunista ja toinen liu’uttaa pizzan pellille. Pizza on valmis kun mozzarella on sulanut kauniisti sekä pizzan reunat ovat saaneet rapsakan värin. Tykkään laittaa uunista otetun pizzan päälle tuoretta basilikaa ja lorauttaa chilioliiviöjlyä.

Kasvissosekeitto hyvällä potkulla, 6 annosta

8 Perunaa

3 porkkanaa

1 Suippopaprika

2 Sipulia

4 Valkosipulinkynttä

1 Chili

Suolaa

Pippuria

Kauramaitoa/kermaa

Kasvissosekeitto on oiva ratkaisu hävikin vähentämiseen. Soseeksi pystyy surauttamaan melkeinpä mitä vain! Kuori perunat, porkkana, sipulit ja valkosipulit ja pilko sopivan kokoisiksi lohkoiksi kattilaan, muista lisätä myös suippopaprika ja chili. Mie mittaan vettä yleensä niin, että kasvikset juuri peittyy. Lisää pari kasvisliemikuutiota mukaan, suolaa ja anna kiehua. Kun kasvikset ovat kypsiä, ota kattila pois liedeltä ja kaada ylimääräinen vesi pois, jätä kuitenkin pari desiä vettä kattilaan. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää loraus kauramaitoa tai kermaa, ehkä jopa nokare voita. Mausta sosekeitto vielä suolalla ja pippurilla, jos kaipaat lisää potkua kokeile kuivattua chiliä. Annokseen voi lisätä päälle esimerkiksi raejuustoa tai Creme Fraichea. Kurpitsansiemeniä tai auringonkukansiemeniä. Basilikaa tai timjamia.

Nyhtökauralasagne, 6 annosta

2 Sipulia

3-4 valkosipulinkynttä

2 pkt Nyhtökauraa (nude tai tomaatti)

2 tlk Mutti-tomaattimurskaa

Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulit ja paista pannulla öljyssä tai voissa. Lisää nyhtökaura sipulien seuraksi ja lämmitä hetki. Lopuksi vielä tomaattimurskat pannulle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jos löytyy basilikaa tai timjamia niin kannattaa ehdottomasti laittaa sekaan tomaattikastikkeeseen.

Seuraavaksi juustokastike:

6 dl kauramaitoa

3/4dl vehnäjauhoja

50g voita

100g juustoraastetta (mielellään puna tai mustaleimaa)

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Lisää maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekottaen. Kun kaikki maito on kattilassa, lisää lopuksi juustoraaste ripotellen ja vispilällä sekottaen. Lämmitä kasaan.

Aloita lasagnen kasaaminen voideltuun vuokaan niin, että laita pohjalle tomaattinyhtökauraa, sitten juustokastiketta ja lasagnelevyjä yksi kerros, pilko levyjä tarvittaessa sopivan kokoisiksi. Jatka kerrostamista niin kauan kun tomaattikastiketta riittää. Lopuksi päälle vielä juustoraastetta. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1 tunnin ajan. Itse tykkään nauttia lasagnen seurana klassista vihreetä salaattia tomaatilla ja kurkulla.

Meinaatko sie kokeilla jotain reseptiä? tuleeko mieleen jotain ideoita mistä haluaisit, että tekisin postauksen? arvostaisin palautetta <3

Ps. Muista lukea myös ensimmäinen postaus edulliset arkiruuat kahdelle

Toivottavasti kaikilla on asiat hyvin ja ootte pysynyt terveinä. Ihanaa alkanutta viikkoa ja paljon aurinkoa!

Terkuin, Karo

Reader Interactions

Kommentoi postausta

Helposti innostuva, räiskyvä, räjähtävä ja herkkä ovat luonteenpiirteitä, joita eteläkarjalaislähtöisenä kannan ylpeydellä. Rakastan elämän eri vivahteita ja sitä, että uskaltaa rohkeasti uskoa ja tehdä juuri niitä juttuja, mitkä on itselle tärkeitä. Uskaltaa olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on.

Itse nautin tällä hetkellä uusista reseptikokeiluista, oman kotimme sisustamisesta, liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta ja niistä kaikista tärkeimmistä eli ystävistä ja perheestä. Oikea aika tehdä mitä tahansa on nyt!

Yhteystiedot

karo@karonkkablog.fi
Kirjoitukset kategorisoituna