Brekkies from Heaven – TOP 4 aamupalareseptit

Aamupalat on ehdottomasti parhaita juttuja elämässä! aina asiat ei kuitenkaan ole olleet ihan näin. Silloin ku mie muutin Helsinkiin 7 vuotta sitten niin miun oli pakko vaan opetella syömään aamuisin, jotta jaksaisin painaa pitkiä päiviä töissä, joihin sisältyi myös pidempiä työmatkoja toisin kuin Lappeenrannassa. Totta kai se ärsytti, kun piti herätä paljon aikaisemmin mihin oli tottunut ja käyttää vielä extra-aikaa väkisin syömiseen aamuisin. Aloitin perus kaurapuurolla, leivällä tai smoothiella ja huomasin tottuvani todella nopeasti uuteen syömisrytmiini. Kaikista isoin ja näkyvin muutos tapahtui kuitenkin miun yleisessä toimintakyvyssä, josta tuli paljon sähäkämpää ja skarpimpaa. Pystyin painamaan helposti lounaaseen asti täysillä ilman, että vilkuilisin jatkuvasti kelloa koska pääsee syömään. Muutos vireystilassani oli niin suuri, että miun teki mieli soittaa miun kaikille vanhoille esimiehille ja pahoitella, etten ollut tajunnut aloittaa aamupalan syöntiä aikaisemmin 😀 Tässä motivaatiota niille, ketkä kamppailevat aamusyömisen kanssa. Se taistelu on ehdottomasti sen wörtti kun saa homman toimimaan oikein kunnolla!

Arkena aamuisin me syödään ihan perus juttuja esimerkiksi marjaisia tai pähkinäisiä tuorepuuroja tai kaurapuuroa chian siemenillä, (ISOLLA)voisilmällä ja marjoilla. Joskus kylkeen smoothieta tai mehua ja kahvia totta kai! Jo loppuviikosta mie alan suunnittelemaan, minkä tyyppistä herkkuaamiaista viikonloppuna voisi tehdä. Tykkään kokeilla uusia juttuja ja käyttää aikaa hyvän aamupalan valmistamiseen sekä nauttimiseen. Ideoita kokeiluihin mie saan yleensä mein reissuilta, koska Mikko on pro etsimään aina kaikki söpöimmät brekumestat. Parhaimmat matkamuistot syntyvät ehdottomasti hyvän ruuan ja seuran ansiosta.

Esittelen tässä meidän TOP 4 tämän hetkiset lempparisetit, jotka on helppo tehdä itse kotona. Jospa juuri sinä inspiroidut ja haluat valmistaa ihanan brekun parhaalle ystävällesi vaikkapa jo huomenna <3

Banaanileipä ja Smoothie Bowl

Banaanileipä

  • 5 Banaania
  • 3 dl kaurahiutale
  • 2 dl mantelijauho
  • 1 tl kanelijauhe
  • 1 tl ruokasooda
  • Ripaus suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muussaa banaanit, mielellään jo tummuneet kulhossa tasaiseksi soseeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaanisoseeseen. Voitele vuoka kookosöljyllä ja kaada hyvin sekoitettu seos vuokaan. Paista leipää noin 40 minuuttia. Tarkoitus saada hyvä väri pintaan mutta pehmeä sisus.

Smoothie Bowl

  • 1/2 banaani
  • 1 avokado
  • 1 dl mustikoita (pakkasesta)
  • 1 dl mansikoita (pakkasesta)
  • reilu kourallinen babypinaattia
  • loraus kauramaitoa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Tässä vaiheessa voi hyvin kaataa smoothien lasiin ja nauttia sellaisenaan tai jos tekee mieli vähän ”hifistellä” niin kaada seos kulhoon ja lisää päälle valitsemiasi hedelmiä, marjoja, chian siemeniä, pähkinöitä, maapähkinävoita tai chiavanukasta.

Kylmäsavulohileipä ja Smoothie

Arkena tulee syötyä todella harvoin leipää ,mutta viikonlopuksi on ihana käydä hakemassa tuore vastaleivottu herkkuleipä. Päälle maustamatonta tuorejuustoa tai voita ja kylmäsavulohta, ah pettämätön yhdistelmä! Kruunaa leipä persiljalla, korianterilla tai rucolalla.

Vihersmoothie

  • 1/2 ananas
  • 2 kiiviä
  • kourallinen babypinaattia
  • 1 banaani
  • 1 rkl viherjauhetta
  • 3 dl vettä

Uppomunat ja Chia Pudding

Uppomunat on miun suurinta herkkua ja yleensä yhdistän ne babypinaatin seuraksi (tähän sopisi myös erinomaisesti pari siivua kylmäsavulohta). Ite oon todennut tän K-Ruoan ohjeen selkeäksi ja toimivaksi uppomunien valmistamiseen.

Chia Pudding

  • 400 ml kookosmaitoa
  • 2,5 rkl chian siemeniä
  • 1/2 banaani

Muussaa puolikas banaani haarukalla kulhoon. Lisää kookosmaito ja sekoita seos tasaiseksi. Ripottele Chian siemenet nesteeseen. Tarkista, että koostumus on tasaista, eikä sisällä ”klönttejä”. Laita jääkaappiin tekeytymään yön yli ja nauti valmis vanukas aamulla marjojen kera.

Banaanimustikka Pancakes

Banaanimustikka Pancakes

  • 4 kananmunaa
  • 2 banaania
  • 1 dl kaurajauhoja
  • ripaus kanelijauhetta
  • ripaus piparkakkujauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 dl mustikoita (pakaste)

Pilko banaanit blenderiin. Lisää kananmunat ja kuivat aineet sekaan ja surauta tasaiseksi taikinaksi. Ripottele mustikat valmiiseen taikinaan ja sekoita varovasti lusikalla niin ettei mustikat hajoa. Anna taikinan vielä vetäytyä noin 10 minuuttia ja paista letut kookosöljyssä paistinpannulla. Miulla on käytössä näiden paistossa ihan perinteinen paistinpannu. Tykkään tehdä taikinasta sen verran ”jankkia”, että letut (4 kpl kerralla)pysyvät pienessä koossa suht hallitusti isommallakin pannulla (1 lettu noin 2 rkl taikinaa).

Vaikka ulkona olisi pimeää tai sataisi kaatamalla niin näillä herkuilla saa takuulla mielialan kohenemaan 🙂

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

Reader Interactions

Kommentoi postausta

Helposti innostuva, räiskyvä, räjähtävä ja herkkä ovat luonteenpiirteitä, joita eteläkarjalaislähtöisenä kannan ylpeydellä. Rakastan elämän eri vivahteita ja sitä, että uskaltaa rohkeasti uskoa ja tehdä juuri niitä juttuja, mitkä on itselle tärkeitä. Uskaltaa olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on.

Itse nautin tällä hetkellä uusista reseptikokeiluista, oman kotimme sisustamisesta, liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta ja niistä kaikista tärkeimmistä eli ystävistä ja perheestä. Oikea aika tehdä mitä tahansa on nyt!

Yhteystiedot

karo@karonkkablog.fi
Kirjoitukset kategorisoituna